QN Sport+ Television N.V.

Cabriëlla Bouterse opnieuw in All-Conference First Team

PARAMARIBO – “Ik ben heel erg blij … ik had het niet verwacht”, onderkent Cabriëlla Bouterse tegenover de Ware Tijd. Haar goede prestaties in de Verenigde Staten gaan niet onopgemerkt voorbij. Net als in 2019, toen ze op Broward College zat, heeft de Surinaamse volleybalinternational ook dit jaar het All-Conference First Team gehaald.

Het blijde nieuws kreeg ze maandagochtend. “Er zijn zoveel andere goede spelers vandaar dat ik verrast ben.” Ze denkt daarbij aan volleybalsters van Keiser University, College of Coastal Georgia en St. Thomas University en noemt specifiek Giovanna Larreque Lopez van Georgia. “Lopez heeft in bijna elke wedstrijd achttien tot twintig kills.”

Bouterse heeft Ave Maria University vrijdag aan haar eerste play-offwinst ooit geholpen in The Sun Conference Tournament. In haar debuutseizoen bij The Gyrenes kwam Bouterse tot een team-high 202 kills. Ze was in de topvijf van de competitie in zowel hitting percentage als kills per set. Ook defensief liet de Surinaamse zich gelden; ze had 41 blocks. “Ik kijk nu wat er allemaal nog te halen valt. All-American is ook een optie, maar dat kan als we de nationals halen”, aldus Bouterse.

Drie andere teamgenoten – de tweedejaarsspeelsters Madelyn Haut, Lily Witkoski en Victoria Schein – zaten ook in het First Team All-Sun Conference, terwijl vierdejaarsspeelster Erica Chenard een plek kreeg in het Second Team All-Conference. De vijf All-Conference awards zijn de meeste ooit in de geschiedenis van de Ave Maria University.

Dwt.online.com