QN Sport+ Television N.V.

Cabriëlla Bouterse: ‘Woensdag is het alles op alles’

PARAMARIBO – Cabriëlla Bouterse is weer eens ongenaakbaar geweest voor het vrouwenvolleybalteam van Ave Maria University (AMU). De Surinaamse international registreerde maandagavond negentien kills en drie blocks in de vijfset thriller (29-27, 15-25, 21-25, 25-16, 15-12) tegen Warner University Royals. Door de vijftiende zege (een record) plaatsten The Gyrenes zich voor de eerste keer ooit voor de finale van The Sun Conference Tournament.

De finale wordt woensdagavond negen uur Surinaamse tijd gespeeld tegen de ongeslagen Keiser University Seahawks (18-0). Bouterse zei dat The Gyrenes dinsdag een goede training zou afdraaien, “want woensdag is het echt alles op alles”.

In het Rhodora J. Donahue Academy Gymnasium hielp de Surinaamse AMU met een kill en block aan het einde van de openingsset aan de winst, voordat Warner University de tweede periode volledig domineerde en vervolgens een 2-1 voorsprong nam in de halvefinaleontmoeting.

The Gyrenes veerde in de vierde periode terug. Bouterse maakte bij haar invalbeurt, in de tiebreak, het verschil uit door uit een kill voor setpoint aan te tekenen. Warner University had daarna geen succes in de laatste aanval. “Warner heeft vreselijk goed gespeeld in de tweede set”, beaamt Bouterse.

De Surinaamse zegt dat ze alleen maar kon bidden, hopen en geloven in zichzelf en dat haar team het karwei kon afmaken. “Na die kill (14-12) in de vijfde set, was ik al zeker dat wij gewonnen hadden. Het klinkt een beetje arrogant, maar zo close staan was top en ik had zoiets van there is no going back.”

Haar moeder Jeanine heeft de spannende en enerverende partij gevolgd. “Het was een belangrijke wedstrijd om door te kunnen gaan naar de finale. Mijn dochter heeft elke keer, als ze werd ingezet, haar best gedaan. Ik ben trots op haar. Het was voor mij best zenuwslopend toen ze voor setpoint aantekende. Daarnaast was het bidden dat ze het voor elkaar kreeg om een punt te maken”, deelt moeder Bouterse haar ervaring.

Voor Eric Aikman leek het erop “alsof ik de play-off speelde”. De openingsset was volgens de vrouwenbondscoach van Suriname cruciaal. “Daardoor had AMU de ruimte om te knoeien, wat ze ook gedaan heeft. Vooral de setter (Lily Witkoski, … red.) was slecht. Hun defense aan het net en op het achterveld was minder. ‘Cabi’ maakte zowel aanvallend als verdedigend het verschil”, aldus Aikman over zijn ex-pupil, wier verrichtingen hij op de voet volgt. Vanuit Suriname heeft hij haar ook wat tips mee.

Dwtonline.com