Cádiz-speler ontkent racisme en krijgt steun van zijn coach: ’Dit soort dingen doen wij niet’

Juan Cala ontkent dat hij Valencia-speler Mouctar Diakhaby racistisch zou hebben bejegend. De Cádiz-spits krijgt steun van zijn coach die gelooft dat zijn speler dat soort uitspraken niet doet.

De wedstrijd tussen Cádiz en Valencia werd zondagavond na een halfuur stilgelegd, nadat Diakhaby bij zijn ploeggenoten had aangegeven dat hij racistisch zou worden bejegend. De spelers van Valencia besloten hierop van het veld te stappen en zochten samen met de geëmotioneerde verdediger de kleedkamer op.

 

Cala heeft tegen zijn coach gezegd dat hij ruzie op het veld kreeg met Diakhaby, maar dat er van racisme absoluut geen sprake was. Alvaro Cervera aarzelde tijdens de persconferentie na de wedstrijd niet en nam het voor zijn pupil op. „Ik vind dat racisme bestraft moet worden, maar ik geloof mijn speler als hij me dit zegt”, zei Cervera tegen de Spaanse media. „We hebben een heel eerlijk elftal en dit soort dingen doen wij niet.”

Na een onderbreking van ongeveer een kwartier werd de Spaanse competitiewedstrijd weer hervat. Diakhaby bleef achter in de kleedkamer. Cala speelde de eerste helft nog wel uit, maar werd vervolgens gewisseld. Volgens Valencia besloten de spelers en stafleden op verzoek van Diakhaby terug te keren naar het veld, omdat Valencia anders een reglementaire nederlaag aan de broek zou kunnen krijgen. Valencia kwam al snel na het incident met een statement. „We zijn één met jou”, liet de clubleiding via Twitter weten. „Nee tegen racisme.”

Telesport

Share article

Latest articles