QN Sport+ Television N.V.

Cambuur komt terug bij PEC

SC Cambuur heeft woensdagavond een 2-0 achterstand bij PEC Zwolle na de rust omgebogen in een 2-2 gelijkspel.

 Beide Zwolse doelpunten vielen in de eerste helft. De eerste kwam van de voet van nieuweling Dirk Marcellis, de tweede van Sheraldo Becker. Na de rust maakte middenvelder Erik Bakker eerst de aansluitingstreffer, waarna Sjoerd Overgoor namens Cambuur voor de verdiende gelijkmaker zorgde.

Zeldzame treffer Marcellis

Beide ploegen begonnen enigszins behoudend aan het duel. Na een half uur kwam PEC Zwolle op voorsprong. Uitgerekend nieuweling Dirk Marcellis, overgekomen van het gedegradeerde NAC Breda, tekende voor het openingsdoelpunt. Het voorbereidende werk was van Lars Veldwijk, ook al een nieuweling in Zwolle. De spits passeerde Etiënne Reijnen, waarna Marcellis zijn werk af kon maken. Het was de eerste eredivisietreffer voor Marcellis, die daar 174 duels over deed.

Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. Sheraldo Becker rondde een knappe solo af met een fraaie knal in de kruising. Doelman Leonard Nienhuis was volstrekt kansloos. Even later verzuimde PEC via Veldwijk zelfs op 3-0 te komen. Cambuur probeerde nog in de eerste helft terug in de wedstrijd te komen, maar de aanvallers Bartholomew Ogbeche en Xander Houtkoop misten precisie.

Ook na de rust ging Cambuur nadrukkelijk op jacht naar de aansluitingstreffer. De counters van PEC Zwolle waren echter gevaarlijk. Queensy Menig was dicht bij de bevrijdende derde treffer, maar hij raakte de paal.

Middenvelder Erik Bakker bracht 20 minuten voor het einde de spanning in de wedstrijd terug. Ruim 10 minuten voor tijd kreeg Cambuur de verdiende beloning voor het harde werken. Sjoerd Overgoor tekende voor de verdiende gelijkmaker.

Telesport