Carlos Alcaraz in kwartfinale US Open, Alexander Zverev na vijfsetter uitdager Spanjaard

tromoto nv

Carlos Alcaraz is doorgedrongen tot de kwartfinales van de US Open. De 20-jarige titelverdediger uit Spanje was in New York met 6-3 6-3 6-4 te sterk voor de Italiaan Matteo Arnaldi. Alcaraz maakte in de eerste set het verschil met een break op 3-2 en liet Arnaldi daarna niet meer terugkomen in de set. De nummer 1 van de wereld nam meteen een 2-0-voorsprong in de tweede set en maakte deze af met een tweede break op 5-3. Arnaldi, de mondiale nummer 61, brak de opslag van Alcaraz in de derde set, maar de Spanjaard draaide met twee breaks de set weer om.

In de kwartfinale speelt Alcaraz tegen de Duitser Alexander Zverev. Die zal woensdag ongetwijfeld met enige vermoeidheid nog in zijn lichaam de baan betreden. Hij had namelijk vijf sets nodig om af te rekenen met de Italiaan Jannik Sinner 6-4, 3-6, 6-2, 4-6 en 6-3. Pas tegen kwart voor twee ’s nachts wist Zverev definitief een einde te maken aan de marathonpartij in de achtste finale, die regelmatig heerlijke punten bevatte. De nummer twaalf van de wereld trok daarbij na ruim 4,5 uur spelen uiteindelijk aan het langste eind, nadat hij gedurende de partij continu het initiatief had gehad en nooit een set achter had gestaan.

Daniil Medvedev heeft ook de laatste acht in New York bereikt. De Rus was in vier sets te sterk van Alex de Minaur 2-6, 6-4, 6-1 en 6-2. De nummer drie van de wereld liet zich in de eerste set nog afbluffen door de Australiër. Daarna kon hij beter partij bieden aan de nummer dertien van de wereld en toen Medvedev de tweede set binnenhaalde met een late break, was het gedaan met het verweer van De Minaur, die de laatste twee sets royaal verloor.

Telesport

Share article

Latest articles