Casillas wordt bij FC Porto best betaalde speler ooit

Iker Casillas wordt de nieuwe doelman van FC Porto. De keeper van Real Madrid zou volgens de Spaanse sportkrant Marca vanavond nog tekenen bij de ploeg van Bruno Martins Indi. Volgens Portugese media wordt Casillas de best betaalde speler ooit bij FC Porto.

Casillas drong bij Real aan op een snelle afwikkeling van de transfer naar Porto. Hij had geen trek om zondag met de club naar Australië te vliegen. Real maakt een tour door Australië en China. Casillas zal zijn eerste training met Porto in Nederland afwerken. De Portugese club heeft vanaf vrijdag een trainingskamp in het Limburgse Horst.

Real Madrid neemt morgenmiddag om 12 uur in Bernabéu afscheid van clubicoon Casillas. Fans hebben gratis toegang tot het stadion om de 34-jarige keeper uit te zwaaien. Hij speelde sinds zijn negende bij Real. De Spanjaard was sinds 1999 een vaste waarde in het eerste elftal, al raakte hij in seizoen 2013-2014 zijn basisplaats kwijt in de competitie. Casillas mocht toen wel spelen in de Champions League en leidde zijn ploeg als aanvoerder naar ‘La Décima’, de tiende eindzege in het belangrijkste Europese bekertoernooi. De doelman won de Champions League eerder in 2000 en 2002 en werd met Real Madrid vijf keer kampioen van Spanje.

Casillas had nog een contract tot medio 2017 bij Real. Vooralsnog is de transfersom onbekend.

Het vertrek van Casillas maakt de weg vrij voor David de Gea van Manchester United. De Engelse topclub zou zich weer kunnen wenden tot Ajax-keeper Jasper Cillessen. United wil alleen meewerken aan een transfer van De Gea indien Real Madrid verdediger Sergio Ramos naar Engeland laat vertrekken.

Bron: ad.nl

Share article

Latest articles