Casper Ruud verrassend naar huis

tromoto nv

De Noor Casper Ruud is uitgeschakeld op de US Open. De finalist van vorig jaar verloor in de tweede ronde in vijf sets van de Chinees Zhizhen Zhang: 6-4 5-7 6-2 0-6 6-2.Na zo’n drie uur en twintig minuten spelen op de grandstand van Flushing Meadows zegevierde de 26-jarige Zhang, die vorig jaar nog in de openingsronde verloor van Tim van Rijthoven. Zhang schreef daarmee historie. Nooit eerder won een mannelijke speler uit China van een tennisser uit de top 5. In de volgende ronde wacht de Australiër Rinky Hijikata.                                                                                              De 24-jarige Ruud haalde vorig jaar de finale in New York. Carlos Alcaraz was hem toen de baas. Dit jaar is de Scandinaviër bezig aan een wisselvallig jaar op de grand slams. Op Roland Garros haalde hij de finale, maar ook op de Australian Open en op Wimbledon bleef hij in de tweede ronde steken.

 

Zhang schreef geschiedenis met zijn triomf. Hij is de eerste Chinees die een speler uit de top vijf heeft verslagen sinds de invoering van de wereldranglijst in 1973. Hij zei na afloop dat hij met zijn overwinning zijn slechte herinneringen aan de US Open had weggespoeld. Vorig jaar had hij in zijn openingswedstrijd tegen Tim van Rijthoven zeven wedstrijdpunten, maar benutte deze niet. „Het was niet fijn als ik terugdacht aan vorig jaar, maar dit jaar is het wel een beetje anders”, zei hij.

Na zijn winst in de derde set wist Zhang in de vierde set geen game te maken, maar hij bleef vertrouwen houden in een goed resultaat. „Ik bleef in mezelf geloven. Ik was een beetje moe en wilde wat energie sparen. Ik heb geprobeerd de hele wedstrijd rustig te blijven. Misschien liet ik na mijn laatste punt niet echt zien dat ik blij was, maar van binnen was ik dat zeker.”

Telesport

Share article

Latest articles