Cavaliers, Bulls en Warriors winnen opnieuw in play-offs

De Cleveland Cavaliers, de Chicago Bulls en de Golden State Warriors zijn nog één zege verwijderd van de volgende ronde van de NBA-play-offs.

De Cavaliers, de ploeg van LeBron James, wonnen donderdag met 103-95 op bezoek bij de Boston Celtics en leiden met 3-0 in de best-of-seven-serie.

Cleveland koesterde halverwege een voorsprong van acht punten en hield die marge uiteindelijk intact, hoewel Boston op een bepaald moment slechts met 95-92 achter stond.

Met 31 punten was James het meest productief voor de Cavaliers. Kevin Love was op dreef met enkele driepunters op belangrijke momenten en finishte op 23 punten.

De Chicago Bulls hadden in Milwaukee hun handen vol aan de Bucks, die pas na de tweede verlenging het hoofd moesten buigen met 113-106 en nu met 3-0 achter staan in de serie.

Derrick Rose tekende voor 34 punten namens de Bulls en ook Jimmy Butler had met 24 punten een groot aandeel in de overwinning.

WarriorsDe Golden State Warriors wonnen ook het derde duel met de New Orleans Pelicans. De thuisploeg ging met 123-119 onderuit.

Stephen Curry zette zijn handtekening onder liefst veertig punten van de Warriors, die zeer dicht bij de volgende ronde zijn.

Golden State maakte een achterstand van liefst twintig punten goed, vooral dankzij een driepunter van Curry in de slotseconden van het laatste kwart.

Geen enkele NBA-club is erin geslaagd een 3-0 achterstand om te buigen in een 4-3 zege.

NU.nl

Share article

Latest articles