QN Sport+ Television N.V.

Celtic toch in CL na fout Legia

celtic

Celtic mag toch deelnemen aan de vierde voorronde van de Champions League, omdat Legia Warschau een niet-speelgerechtigde speler had laten meedoen in de return van het onderlinge duel in de derde voorronde.

De UEFA besloot een onderzoek in te stellen en kwam vlak voor de loting met een oordeel. De uitslag van het tweede duel werd van een 0-2 nederlaag omgezet in een 3-0 thuiszege voor de Schotten. Daarmee gaat Celtic verder in de Champions League en Legia in de vierde voorronde van de Europa League.

De kampioen van Polen had het heenduel met 4-1 gewonnen en leidde in Glasgow met 2-0, toen vier minuten voor tijd Bartosz Bereszynski zijn opwachting mocht maken. De verdediger was echter niet-speelgerechtigd, omdat hij vorig jaar na een rode kaart voor drie duels geschorst werd.

Papierwerk niet in orde

Legia Warschau dacht dat Bereszynski’s schorsing erop zat na de twee wedstrijden tegen St. Patrick’s Athletic in de tweede CL-voorronde en het eerste duel met Celtic. Legia had Bereszynski echter niet ingeschreven voor het tweeluik met de Ierse kampioen Saint Patrick. Volgens de reglementen van de UEFA zit een speler pas een schorsing uit, als hij ook daadwerkelijk is ingeschreven voor de desbetreffende competitie.

Ludogorets ondervindt nadeel van het besluit van de UEFA. De Bulgaren moeten hun geplaatste plek bij de loting afstaan aan Celtic.

nos.nl