QN Sport+ Television N.V.

Celtics naast Bucks, Morant dankzij 47 punten in mooi rijtje

Na een nederlaag in de eerste wedstrijd heeft Boston Celtics in het tweede duel van de Conference halve finale orde op zaken gesteld door Milwaukee Bucks met 109-86 te verslaan. In de eerste wedstrijd was Giannis Antetokounmpo de uitblinker, nu waren Jaylen Brown en Jayson Tatum namens de Celtics de uitblinkers.

Daarbij speelde Brown een erg goede wedstrijd. Waar hij in Game 1 veel kansen liet liggen, scoorde hij er vannacht tijdens de tweede wedstrijd op los. Zo maakte hij in het eerste kwart al zeventien punten, wat een persoonlijk record is voor hem in een play-offwedstrijd. Hij eindigde de eerste helft uiteindelijk met 25 punten. Mede dankzij zijn inbreng gingen de Celtics met een stand van 65-50 de rust in.

De voorsprong kwam na rust geen moment meer in gevaar, waardoor de thuisploeg uit Boston vrij eenvoudig de stand in de serie gelijk wist te trekken (1-1). Brown kon gas terug nemen en eindigde de wedstrijd met 30 punten. Hij werd daarmee de topscorer, net voor zijn teamgenoot Tatum die 29 punten noteerde. Antetokounmpo kwam tot de meeste punten bij de Bucks (28).

De Celtics speelden zonder de defensieve speler van het jaar Marcus Smart nadat hij een gekneusde rechterdij had opgelopen in de eerste wedstrijd van deze serie. Derrick White nam zijn plaats in en maakte zijn eerste start in een playoff-wedstrijd sinds 2019 toen hij nog bij San Antonio Spurs zat.

Memphis Grizzlies mede dankzij 47 punten Morant langs Golden State Warriors

In de eerste wedstrijd van de serie miste Ja Morant de beslissende lay-up, maar vannacht maakte hij dit dubbel en dwars goed voor de Grizzlies die met 106-101 wonnen van de Warriors. Morant noteerde maar liefst 47 punten en evenaarde daarmee zijn persoonlijke record wat betreft punten in een play-offwedstrijd.

DTSNV

De 22-jarige Morant maakte de laatste vijftien punten voor Memphis en leidde de Grizzlies uiteindelijk met achttien punten in het vierde kwart naar de overwinning. Hij is pas de derde speler in de geschiedenis van de NBA die voor zijn 23ste in het naseizoen in meerdere wedstrijden voor minimaal 45 punten tekende. De enige twee spelers die hem daarin voorgingen waren LeBron James en Kobe Bryant.

 

 

 

Bron:Espn.nl