In de play-offs van de NBA heeft Boston Celtics met 116-108 gewonnen van de regerend NBA-kampioen Milwaukee Bucks. Door de zege is de stand in de best-of-seven nu 2-2. Al Horford en Jayson Tatum waren de scherpschutters bij de ploeg uit Boston met ieder 30 punten.

De wedstrijd in Milwaukee werd aanvankelijk gedomineerd door de thuisploeg, die aan het einde van het derde kwart dan ook een voorsprong hadden. Zoals gewoonlijk was Giannis Antetokounmpo weer de grote man voor de Bucks en hij was uiteindelijk goed voor 34 punten.

In het vierde kwart draaide de wedstrijd echter helemaal om. Kenmerkend was een moment in het vierde kwart toen Al Horford de bal dunkte, terwijl hij werd gedekt door Giannis Antetokounmpo. Horford was in eerste instantie sterker dan de Griek en gebruikte daarna zijn arm om Antetokounmpo op de grond te krijgen. De scheidsrechters miste het incident en Horford liep, al juichend, weg. Daarna waren de Bucks het helemaal kwijt en liepen de Celtics uit naar een comfortabele voorsprong. Uiteindelijk maakte de ploeg uit Boston maar liefst 43 punten in het vierde kwart. Milwaukee keek lijdzaam toe en noteerde slechts 28 punten in het laatste kwart. In de nacht van woensdag op donderdag wacht in Boston de vijfde wedstrijd.

Golden State Warriors vergroot voorsprong op de Grizzlies

Golden State Warriors is nog één zege verwijderd van een plek in de finale van de Western Conference in de NBA. De ploeg uit San Francisco won in de play-offs de vierde wedstrijd tegen Memphis Grizzlies met 101-98 en kwam daardoor 3-1 voor in de best-of-seven-serie.

Superster Stephen Curry was de man bij de Warriors. Hij maakte in de laatste 45.7 seconden acht vrije worpen, waardoor hij in totaal op 32 punten kwam. Memphis, dat het zonder hun beste speler Ja Morant moet doen (knieblessure), kon nog wel lang mee met de Warriors. Jaren Jackson Junior probeerde de afwezigheid van Morant op te vangen en kwam tot 21 punten. Dat was niet genoeg voor de zege.

DTSNV

De Warriors speelden zonder coach Steve Kerr op de bank. Hij moest de wedstrijd overslaan vanwege een besmetting met het coronavirus.

Golden State kan aanstaande woensdagnacht de beslissende zege boeken. Als het weer weet te winnen in Memphis staan zij in de finale van de Western Conference.