Chelsea kan Koppositie verliezen door gelijkspel tegen West Brom

Chelsea gooit koppositie te grabbel bij West Brom

Chelsea heeft zichzelf in de slotfase van het uitduel met West Bromwich Albion een slechte dienst bewezen. The Blues gaven een voorsprong uit handen: 1-1.

Het spelplan van de thuisploeg ontvouwde zich al snel. West Brom zakte ver terug, en probeerde Chelsea met een compacte formatie het scoren te beletten. Met die strategie boekte de ploeg eerder al succes. Liverpool, Tottenham Hotspur en ook Chelsea bleven dit seizoen al eens steken op een gelijkspel tegen WBA.

Ook dinsdagavond was die defensieve strijdwijze succesvol, al zag het daar lange tijd niet naar uit. West Brom hield het weliswaar lang vol, maar kon niet voorkomen dat Chelsea halverwege de wedstrijd met een voorsprong de kleedkamer opzocht.

Daarvoor was Branislav Ivanovic verantwoordelijk. De Servische verdediger ging als onderdeel van de luchtmacht mee naar voren bij een hoekschop, maar hoefde geen beroep te doen op zijn kopkracht. Hij profiteerde van zwak dekwerk, reageerde alerter dan zijn bewakers, en schoot de bal binnen.

Chelsea vertrouwde op de stabiele verdediging. Behoudens enkele reddingen hoefde Petr Cech lange tijd amper in actie te komen. Daarvan is al een reeks wedstrijden sprake. Alleen Manchester United wist in 2014 tegen The Blues te scoren.

Late gelijkmaker
Victor Anichebe mag zich de tweede speler noemen die dit kalenderjaar doel trof tegen Chelsea. Cech twijfelde bij een voorzet tussen uitkomen en blijven staan, opteerde voor dat laatste, en werd in de lucht geklopt door invaller Anichebe. Chelsea had zichzelf het laatste kwartier een verdedigende houding aangemeten, en werd daarvoor afgestraft. De ploeg riep het onheil over zichzelf af.

Als gevolg van de teleurstellende remise biedt Chelsea concurrenten Arsenal en Manchester City de kans om de koppositie te heroveren. De titelconcurrenten moeten een achterstand van respectievelijk twee en drie punten goedmaken, maar hebben nog een wedstrijd tegoed.

Bron : Goal.com

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter