QN Sport+ Television N.V.

Chiellini deelt liefdesverklaring aan Juventus op weg naar laatste thuisduel

Giorgio Chiellini (37) heeft maandagmiddag op social media al een voorschot genomen op zijn afscheid bij Juventus. De captain van De Oude Dame komt nog één keer in actie in Turijn en trekt dan na zeventien jaar de deur dicht.

‘De dag is aangebroken’, begint Chiellini in een uitgebreide Instagram-post die wordt vergezeld door de titel: ‘een groot liefdesverhaal’. ‘Ik zal vanavond in een wervelwind van emoties belanden. Juve was alles voor mij: van mijn jeugd tot volwassenheid.’

Het clubicoon, dat in 2005 overkwam van Fiorentina en negen keer kampioen werd met Juventus, toont zich in zijn online liefdesverklaring dankbaar voor zijn periode in Turijn en refereert onder anderen naar de familie Agnelli. ‘Zij hebben mij in al die jaren geadopteerd. Ik probeer me nu een nieuwe dageraad voor te stellen, want mijn voetbalreis houdt nog niet op. Ik weet nog steeds niet wat mij hierna te wachten staat.’

 

‘Dit is de tijd om iedereen te groeten en diepe dankbaarheid te tonen. Dank aan iedereen: de fans, mijn tegenstanders. Bedankt aan iedereen die mij welkom heeft geheten en mij heeft altijd gesteund. Bedankt aan iedereen voor het mede mogelijk maken van mijn droom. Bedankt, tot het einde’, schrijft Chiellini, die al langere tijd wordt gelinkt aan een avontuur in de MLS.

 

DTSNV

Reactie Bonucci
Leonardo Bonucci (35) blikt op Instagram ook vast vooruit op het afscheid van zijn vaste partner in het centrum van de defensie van Juventus en Italië. ‘Je was een voorbeeld voor mij, een gids, een broer en een vriend. We hebben meer dan tien jaar samen doorgebracht, zoveel gewonnen met Juventus en iets unieks bereikt met de nationale ploeg’, aldus Bonucci, die met Chiellini vorig jaar zomer de Europese titel won.

 

‘Het was een voorrecht om naast je te staan, op en naast veld. We blijven voor altijd aan elkaar verbonden via een onzichtbare draad. Bedankt kapitein, ik hou van jou’, verklaart Bonucci, die bij Juventus en Italië in totaal 341 duels aan de zijde van Chiellini speelde.

vi.nl