Chinese turners pakken voor zesde keer op rij goud

De Chinese turners hebben voor de zesde keer op rij de wereldtitel veroverd in de landenwedstrijd. De Chinese mannen behaalden in Nanning na zes toestellen een score van 273,369 punten. Dat leverde de thuisploeg heel nipt het goud op, want rivaal Japan vergaarde slechts 1 tiende van een punt minder: 273,269. De bronzen medaille was voor het Amerikaanse team: 270,369.

De Japanse ploeg voerde na vijf onderdelen het klassement aan in het afgeladen Guangxi Sports Center. De beslissing viel op het laatste onderdeel, de rekstok. De Chinese ploeg excelleerde op dit onderdeel, met een hoofdrol voor Zhang Chenlong, die tot een score van 15,966 kwam. De wereldkampioen van 2010 diende zich als grote concurrent aan voor olympisch- en regerend wereldkampioen Epke Zonderland, die zich met een score van 15,600 als beste heeft gekwalificeerd voor de individuele finale van de rekstok.

De Nederlandse mannenequipe deed niet mee in de finale van de teamwedstrijd, waar alleen de beste acht landen uit de kwalificaties mochten opdraven. Oranje, met Casimir Schmidt, Anthony van Assche, Boudewijn de Vries, Jeffrey Wammes, Michel Bletterman en Zonderland, eindigde als 18e en voldeed daarmee ruimschoots aan de doelstelling: een plaats bij de beste 24 landen.

ad.nl

Share article

Latest articles