QN Sport+ Television N.V.

CL-primeur Man City een feit na pijniging gefrustreerd PSG

Manchester City heeft zich dinsdag als eerste geplaatst voor de Champions League-finale. Paris Saint-Germain was het slachtoffer.

Na al die jaren van geduld en heel flink investeren lonkte dan eindelijk de finale van de Champions League. De overwinning in Parc des Princes van vorige week bood al een mooie basis voor het succes dat sinds de entree van de Abu Dhabi United Group in 2008 werd nagestreefd.

Na een eerste schrikmoment kon Man City na elf minuten met een gerust hart achterover leunen. In de zesde minuut had scheidsrechter Björn Kuipers namelijk naar de stip gewezen wegens vermeend hands van Oleksandr Zinchenko. Op advies van de VAR trok de Nederlandse arbiter die beslissing (terecht) in. De bal was namelijk op de schouder van de Oekraïense linksback van City gekomen.

 

Niet veel later stond nota bene Zinchenko aan de basis van een City-feestje. Na een lange pass van doelman Ederson hield de gewezen PSV’er het overzicht. Kevin De Bruyne stuitte nog op de PSG-defensie, die echter geen antwoord had op de poging van Riyad Mahrez.

Voor de Parijse gasten veranderde daarmee niets aan het doel, want er diende sowieso minimaal twee keer te worden gescoord om de finale van Champions League te kunnen bereiken. De sterke reeks op vreemde bodem – de laatste tien uitduels in alle competities werden gewonnen – bood daarbij vertrouwen.

Daartegenover stond het ontbreken van Kylian Mbappé. Een kuitblessure hield de snelle aanvaller in Manchester op de bank, waarbij onduidelijk was of de Franse international wel minuten zou kunnen maken. In ieder geval bakte zijn vervanger Mauro Icardi er bitter weinig van, met slechts zestien balcontacten in de zestig minuten die hem waren gegund.

Nota bene net nadat Icardi uit zijn lijden was verlost deelde Man City de genadeklap uit. Mahrez tekende voor het sluitstuk van een scherpe counter van The Citizens, waarbij ook De Bruyne en Phil Foden hun bijdrage leverden.

PSG, dat in de eerste helft via Marquinhos het dichtst bij een goal was geweest, kon acht minuten later de hoop helemaal opgeven. Ángel Di María botvierde in de 69ste minuut zijn frustratie na een uitbal op Fernandinho en moest die actie bekopen met een directe rode kaart.

Met een man minder waren de gasten niet bij machte te ontsnappen aan het noodlot.PSG, dat geen enkele poging op het doel kon noteren, ontsnapte aan een grotere nederlaag. De gastheren lieten na hun feestje verder op te luisteren met meer doelpunten, zoals Kuipers ogenschijnlijk genadig was met gele kaarten voor Presnel Kimpembe en Danilo na flinke charges.

Woensdag weet Manchester City welke club het laatste obstakel is op weg naar die zo begeerde (Europese) hoofdprijs. Dan strijden Chelsea en Real Madrid om de andere finaleplaats.

vi.nl