Clash tussen Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku krijgt staartje

MILAAN – Het bondsparket van de Italiaanse voetbalbond FIGC is een onderzoek gestart naar de verbale clash tussen Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku, vorige week in de Coppa Italia. De aanvallers hadden dinsdag in de stadsderby een aanvaring met elkaar en stonden met hun hoofden tegen elkaar.

„Aanklager Giuseppe Chine heeft vanmorgen een procedure geopend met betrekking tot de verbale botsing tussen de spelers Ibrahimovic en Lukaku tijdens Internazionale – AC Milan”, aldus een verklaring van de FIGC.

„Als onderdeel van het onderzoek heeft de federale aanklager besloten de scheidsrechter Paolo Valeri op te roepen, die de komende uren zal worden gevraagd om de sancties die al tijdens de wedstrijd aan de twee spelers zijn opgelegd, te verduidelijken.”

Voodoo-ritueel
Ibrahimovic haalde tijdens het opstootje een verhaal over de moeder van Lukaku erbij. Die zou Lukaku een paar jaar geleden hebben aangezet tot een vertrek bij Everton, iets wat haar was ingefluisterd na een voodoo-ritueel op een pelgrimstocht. De Belgische voetballer kon de sneer van Ibrahimovic niet waarderen en beledigde vervolgens Zlatan en zijn gezin. Microfoons konden de woordenwisseling tussen beide aanvallers in een leeg San Siro oppikken.

Beide spelers werden voor één duel geschorst, maar een hogere straf kan volgen. Internazionale won het duel met 2-1.

Telesport

Share article

Latest articles