Cleveland Cavaliers dankzij James met één been in NBA-finale

Cleveland Cavaliers zijn hard op weg naar de finale van de NBA. In eigen huis versloegen de Cavaliers in de nacht van zondag op maandag de Atlanta Hawks na verlenging (114-111) waardoor de tussenstand in de serie 3-0 is.

De Cavaliers hebben nog maar één zege nodig om de finale te bereiken en kunnen dat dinsdag doen in hun tweede thuiswedstrijd.

De ‘Cavs’ leken lange tijd op weg naar een vrij eenvoudige zege tegen de Hawks, maar in het vierde kwart knokte de formatie uit Atlanta zich terug van een achterstand van tien punten.

In de verlenging maakte LeBron James het verschil met twee scores aan het eind van de wedstrijd. De sterspeler van de Cavaliers vocht tegen vermoeidheid en pijn aan een geblesseerde linkerenkel en werd topscorer bij de winnende ploeg. Hij maakte 37 punten, pakte achttien rebounds en gaf dertien assists.

Geweldig

”Ik moest het verschil maken”, reageerde James die zelfs even leek te overwegen om uit de wedstrijd te stappen. Hij viel na de wedstrijd op zijn knieën en werd door zijn teamgenoten overeind geholpen.

”Hij wist dat we de wedstrijd zonder hem niet zouden winnen”, reageerde zijn coach David Blatt. ”Hij speelde door met pijn en kramp en wilde ons simpelweg niet laten verliezen. Geweldig.”

In de andere halve finale leidt Golden State Warriors met 3-0 tegen Houston Rockets.

Door: nu.nl

Share article

Latest articles