Clyde Ford na 2 maanden afgezet als voorzitter Zwembond

Clyde Ford, die op 30 november 2020, het roer over nam bij de Surinaamse Zwem Bond (SZB), is binnen twee maanden afgezet door de algemene leden vergadering. Zeven van de negen lidverenigingen van de SZB hebben gisteravond via een virtuele ledenvergadering een motie van wantrouwen tegen de onlangs gekozen voorzitter ingediend.

De motie werd ondersteund door de zwemverenigingen OASE, Neptunes, De Dolfijn, TNT, The Whales, NTC en De Witte Lotus. Ook hebben tijdens de vergadering vijf van de zeven bestuursleden van de SZB bedankt, zij geven aan niet langer onder leiding van Ford te willen werken. Deze bestuursleden zijn Amrish Mahabal, Wendel Gonesh, Christel Noslin, Kathleen Gersie en Maureen Benschop.

Na indienen van de motie, weigerde Ford deze in stemming te brengen. Hij verliet de vergadering. Ford werd ondersteund door zijn eigen vereniging, VOS en de militaire sportvereniging SNL.

In de motie staat dat Ford zich niet meer mag uitgeven als de voorzitter van de SZB. Zeven leden hebben voor de motie gestemd en twee hebben zich onthouden van stemmen. Er zal een interim voorzitter gekozen worden om de organisatie voorlopig te leiden.

tarnieuws.com (Edgar van Genderen)

Share article

Latest articles