CNL matchday 2: grijpt Natio tegen Cuba onder Winter eindelijk aan het langste eind?

Omstreeks 17.00 uur surinaamse tijd treedt het nationaal elftal van Suriname vanmiddag aan tegen Cuba in het Antonio Maceo stadion. Beide landen hebben uit hun 1ste wedstrijd 1 punt overgehouden en kennen het belang van een overwinning in de poule.

Volgens de statistieken zou Natio het vandaag nogal moeilijk kunnen krijgen tegen Cuba. Van de 12 ontmoetingen wist het land slechts 1 keer te winnen en werd er 7 keer verloren; 4 keer werd er gelijk gespeeld. De enige overwinning dateert van 63 jaren geleden, toen er met 1 ‚Äď 0 gewonnen werd. Daarentegen heeft Cuba meerdere malen en ook met hele overtuigende zeges gewonnen; de grootste nederlaag tegen Cuba brengt ons terug naar 2008 in Caribbean Cup verband (0 ‚Äď 6).

De selectie van Suriname is geheel fit; een ieder is inzetbaar, maar het is nog even afwachten voor welke 11 man Aron Winter en de rest van de technische staf hebben gekozen om te starten tegen het thuisland. Of het dezelfde 11 man zijn die tegen Grenada in de basis begonnen is ook een vraagteken, gezien Natio noch het gewenste spel noch het gewenste resultaat heeft gehad.

tromoto nv

Volgens Aron Winter ligt de voetbalstijl van Cuba Suriname beter; de Cubanen vormen een volwassen ploeg die graag voetbalt en de aanval opzoekt. Verder zal er nauwkeuriger gevoetbald moeten worden en geen ruimte weggeven dat de Cubanen maar al te goed kunnen benutten.

Share article

Latest articles