Cocu vindt dat PSV voorbeeld kan nemen aan ‘teamvoetbal’ Atletico

PSV-trainer Phillip Cocu baalt ervan dat zijn ploeg woensdag opnieuw niet was opgewassen tegen Atletico Madrid (2-0) en vindt dat de Eindhovenaren een voorbeeld kunnen nemen aan de tegenstander.

“Ik heb vandaagĀ een paar goede momenten gezien, maar we hebben ook een aantal keer balverlies geleden. Dat kostte ons de wedstrijd”, oordeelt Cocu.

In de tweede helft profiteerde Kevin Gameiro van balverlies van PSV en tien minuten later scoorde ook Antoine Griezmann nadat de Eindhovenaren de bal niet in de ploeg wisten te houden.

De 46-jarige trainer vindt dat PSV soms iets meer strijd en vechtlust moet tonen en stelt dat hij dat bij Atletico meer heeft gezien dan bij zijn eigen spelers.

“Voor mij is Atletico een heel goed voorbeeld van hoe teamvoetbal gespeeld moet worden. Nota bene Griezmann verdedigde mee bij onze grootste kans, die van Gaston Pereiro. Zo zie ik het bij PSV ook graag.”

Onrustig

Ondanks het verlies in Madrid vindt Cocu wel dat PSV trots mag zijn. “Een goed resultaat heeft er lange tijd ingezeten. We speelden goed positiespel en drongen Atletico bij fases terug. Dat zag er goed uit. We groeiden in de wedstrijd.”

“Toen we vlak na rust ook heel goed speelden, werd ik wat onrustig. Atletico gaf ons namelijk het gevoel dat we de controle hadden en sloeg vervolgens toe bij balverlies van ons. Vorig jaar hadden we het wat dat betreft beter voor elkaar en nu valt het de verkeerde kant op. Dat is jammer.”

In de rust bleef Jetro Willems wegens een blessure aan zijn hoofd achter in de kleedkamer. Hij kwam voor rust in botsing met doelman Jeroen Zoet. “Hij kreeg een tik tegen de zijkant van zijn hoofd. Daar had hij wat last van, dus we hebben hem uit voorzorg eruit gehaald.”

FK Rostov

Op dinsdag 6 december staat voor PSV de laatste groepswedstrijd op het programma. In het Philips Stadion moet FK Rostov dan worden verslagen voor een Europa League-ticket. Eerder speelden beide ploegen in Rusland met 2-2 gelijk.

“De druk is groot”, aldus Cocu. “Rostov is bij uitstek een ploeg die op de counter speelt. Het is geen klein ploegje, want ze winnen niet voor niets van Bayern. We zullen op de toppen van ons kunnen moeten spelen om door te gaan.”

Door NU.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter