QN Sport+ Television N.V.

Concacaf Futsal kampioenschappen ten einde voor Suriname

Suriname is uitgeschakeld in de kwartfinales van de Concacaf Futsal kampioenschappen. Costa Rica, de titelvverdediger,  bleek maten te groot door te winnen met 12- 1. Bij de rust stond het 5 – 1. Doelpunten in de 1ste helft kwamen van Cordero(2), Rodriguez(2) en een own goal van de speler Penali. Deze zelfde speler veroorzaakte de penalty die zou leiden naar de 1 – 0.

Suriname, dat zonder Satromedjo aantrad, startte in verdedigend opzicht erg goed, maar had het zeer moeilijk met de opbouw. Na de 1ste tegengoal begon de verdediging ietwat te wankelen, waardoor de huidige kampioen snel uit kon lopen tot 4 – 0. Met behulp van het been van de speler Gomez zorgde de ingevallen Esajas ervoor dat Suriname niet met de nul rustte.

 

Ook de 2de helft begon Suriname verdedigend vrij sterk, maar de slechte opbouw en het niet kunnen houden van balbezit zouden wederom voor een doelpuntenregen zorgen. Met doelpunten van Cubillo, Fonseca en liefst 3 van de speler Gamboa stond het met nog 3 minuten te gaan 10 – 1. Bij de 7 – 1 was doelman Panchoe reeds gewisseld en vliegende keep Blijd nam plaats tussen de palen. Doelman Panchoe keepte wederom de sterren van de hemel door wel meer dan 10 reddingen te verrichten.

Intussen kreeg ook Shaquille van Throo een invalbeurt; de reservedoelman die nog niet in actie kwam maakte al gauw kennis met de aanvalskracht van de opponent en kreeg in korte tijd 2 treffers te incasseren. De spelers Gamboa en Rodriguez scoorden beiden een hattrick. Uiteindelijk verloor Suriname met 12 – 1.

Costa Rica gaat naar de halve finale van het toernooi, maar plaatst zich tevens voor de wereldkampioenschappen in september 2021.