Contador wilt meer gaan winnen

lberto Contador (Tinkoff-Saxo) gaat het in het komende wielerseizoen iets anders aanpakken. Hij gaat minder wedstrijden rijden, maar wil er wel meer winnen.

Het wielerseizoen van de tweevoudige winnaar van de Tour de France start woensdag in de Ronde van de Algarve (2.1). De twee vorige seizoenen opende de 31-jarige Spanjaard een maand vroeger in de Ronde van San Luis.

‘In 2013 deed ik in bijna alle koersen waar ik startte mee voor de zege. Vaak eindigde ik in de top vijf. Maar dat is niet genoeg, ik wil winnen. Daar zal het in 2014 dan ook om draaien’, vertelde Contador aan cyclingnews.com.

‘Daarom verminder ik mijn aantal fietsdagen en staat mijn eerste wedstrijd van het seizoen later gepland. Als ik dan koers, hoop ik frisser te zijn en betere resultaten te halen. Mijn voorbereiding dit seizoen is beter. Ik hoop dat dat tijdens de wedstrijden ook loont.’

‘El Pistolero’ bouwde de afgelopen jaren een impressionant palmares op. Hij won twee keer de Ronde van Frankrijk (2007 en 2009), twee keer de Vuelta (2008 en 2012) en één keer de Giro (2008).

In de drie grote rondes boekte hij zeven etappezeges. Twee keer was hij de beste in Parijs-Nice. Zijn overwinningen in het eindklassement van de Tour 2010 en de Giro 2011 werden geschrapt na een positieve dopingtest.

Bron: AD.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter