Conte looft Pellè en geeft balotelli hoop

Graziano Pellè is Mario Balotelli voorbijgestreefd in de pikorde van Antonio Conte. Dat betekent evenwel niet dat Super Mario uit beeld is bij de bondscoach.

Waar Pellè in zijn wittebroodsweken bij Southampton heeft bewezen een aanwinst te zijn voor de Premier League, worstelt Balotelli bij Liverpool. Afgelopen weekend kreeg Rickie Lambert de voorkeur boven de Italiaanse spits.

“Mario is een nieuwe weg ingeslagen. Het is geen eenvoudige weg, en ik vind dat hij de tijd moet krijgen om zich aan te passen bij Liverpool”, steekt Conte de 24-jarige aanvaller tegenover de verzamelde media een hart onder de riem.

Zijn kansen bij de nationale ploeg zijn nog niet verkeken. “We blijven hem volgen, zoals we alle Italianen die in het buitenland spelen volgen. Ik maak selecties, geen uitsluitingen. Dat is iets heel anders.”

Pellè
Conte kon naar eigen zeggen niet meer om Pell√® heen. “Hij vertegenwoordigt wat ik altijd heb gezegd. Als een speler goed genoeg is, en hij scoort vijftig keer in twee seizoenen, dan wacht een plek in de nationale ploeg.”

“Momenteel is hij een ster aan het worden in de Premier League, na een avontuur in Nederland. Ik kijk ernaar uit om hem van dichtbij te zien, zodat ik kan zien of hij ons kan helpen. Hij verdient deze oproep in alle opzichten.”

goal.com

Share article

Latest articles