Cristiano Ronaldo heeft hattrick-record voor het grijpen

Cristiano Ronaldo beleefde dinsdag een heerlijk avondje in Estadio Santiago Bernabéu. Door zijn superhattrick (vier goals) tegen Elche (5-1) heeft hij een Spaans record voor het grijpen.

● Cristiano Ronaldo maakte tegen Elche zijn 25ste hattrick (3+ goals) in dienst van Real Madrid. Daarvan kwamen er 21 tot stand in La Liga.

● Met 21 hattricks in de Spaanse competitie is hij nog maar één hattrick verwijderd van het record dat al jaren in handen is van Alfredo Di Stéfano (Real Madrid) en Telmo Zarra (Athletic de Bilbao). Die maakten in respectievelijk dertien en vijftien seizoenen in totaal 22 hattricks in La Liga.

● Cristiano Ronaldo staat na vijf speelronden in La Liga al op negen doelpunten. Hij is na Pahiño (in 1954) en Amancio (1968) pas de derde speler in de historie van de Spaanse topklasse die daarin slaagt.

● Met zijn negen doelpunten heeft Cristiano Ronaldo dit seizoen vaker gescoord danzestien van de negentien clubs in La Liga. Alleen Barcelona (11), Valencia en Celta de Vigo (10) maakten tot dusverre meer doelpunten.

● Cristiano Ronaldo scoorde voor de dertiende keer op rij in een competitiewedstrijd voor eigen publiek. In de historie van La Liga slaagden eerder alleen Mariano Martín (18 duels), Telmo Zarra (14), César Rodríguez en Lionel Messi (elk 13) daarin.

● Cristiano Ronaldo kwam in 110 van zijn 169 competitieduels voor Real Madrid tot scoren. Tot nu toe won hij 99 van die wedstrijden, tegen acht gelijke spelen en maar drie nederlagen.

vi.nl

Share article

Latest articles