Cristiano Ronaldo verkiest Santos boven Zidane

Cristiano Ronaldo verkeert in ‘de beste week van zijn leven’, zo zegt hij zelf. Toch moest de 31-jarige Portugees deze week een lastige keuze maken: kiezen tussen zijn coaches Fernando Santos en Zinedine Zidane.

Ronaldo moest deze week zijn stem uitbrengen bij de The Best FIFA Football Awards 2016. Voor deze nieuwe verkiezingen, naast de Ballon d’Or, mogen de aanvoerders van alle nationale teams hun stem uitbrengen op de in hun ogen beste speler en coach van het afgelopen jaar. In combinatie met de stem van de internationale sportpers en het publiek worden de beste speler en coach van het jaar gekozen.

,,Het was zeker geen gemakkelijke beslissing. Zowel Fernando Santos als Zinedine Zidane hebben een geweldige prestatie geleverd,” zegt Ronaldo. ,,Toch was het in mijn ogen lastiger om het EK te winnen met Portugal dan de Champions League te winnen met Real Madrid. Dat heeft niets met onze relatie te maken, want die is met beiden perfect. Ik denk dat ze allebei mijn keuze ook wel begrijpen.”

Ronaldo noemen de afgelopen week ‘zijn beste ooit’ nadat hij eerst zijn contract bij Real Madrid verlengde tot de zomer van 2021 en vervolgens ook zijn lucratieve verbintenis met Nike verlengde. ,,Dit is zonder twijfel het meest belangrijke jaar uit mijn loopbaan.”

Bron: ad.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter