Cruijff: “Ajax zet APOEL Nicosia niet zomaar aan de kant”

Johan Cruijff verwacht dat Ajax het in de Champions League lastig gaat krijgen met APOEL Nicosia. De kampioen van Cyprus is in een poule met FC Barcelona en Paris Saint Germain op papier veruit de minst aansprekende tegenstander. Cruijff is niettemin onder de indruk geraakt van de eilandbewoners.

“Één van de meest opvallende uitslagen was voor mij de 1-0 van Barcelona tegen APOEL Nicosia, de volgende tegenstander van Ajax”, blikt Cruijff in zijn column in De Telegraaf terug op de eerste speelronde in de Champions League. “De manier waarop de ploeg uit Cyprus zich presenteerde, moet een duidelijke waarschuwing zijn. Dit is geen team dat je zomaar aan de kant zet. APOEL kan in deze poule nog voor verrassingen zorgen en het is alleen maar te hopen dat Ajax daar niet het slachtoffer van wordt.”

De Amsterdammers begonnen de groepsfase van het miljoenenbal met een 1-1 gelijkspel tegen PSG. Hoewel Ajax zondag weer in actie kwam, in Rotterdam tegen Feyenoord (0-1), staat Cruijff nauwelijks stil bij de Klassieker. “Feyenoord liet zien dat het op de goede weg is, terwijl Ajax en PSV geen punten verspeelden”, is het summiere commentaar van de legendarische nummer 14.

Bron: FC Update.nl

Share article

Latest articles