Cruijff wenst vertrekkende Puyol het allerbeste

Met een speciale ceremonie heeft de Catalaanse club FC Barcelona afscheid genomen van publiekslieveling Carles Puyol. De 36-jarige verdediger kwam dit seizoen al weinig in actie, onder meer door aanhoudend blessureleed. Die blessures hebben hem uiteindelijk doen besluiten een punt achter zijn loopbaan te zetten.

De verdediger debuteerde in 1999 in de wedstrijd tegen Real Valladolid en hij kreeg van de toenmalige coach Louis van Gaal meteen al veel speeltijd. In 2004 werd Puyol aanvoerder van Barcelona. Met de club pakte de nummer 5 vele prijzen. Zo werd hij een zes keer landskampioen, won tweemaal het bekertoernooi en drie keer de Champions League.

Als international werd de langharige verdediger met Spanje in 2008 Europees kampioen en twee jaar later wereldkampioen. Niet alleen de club eerde Puyol vandaag, maar ook de fans van Barcelona. Twitter staat bol van de berichten over het clubicoon en op YouTube staat een filmpje waarin de supporters hem bedanken voor alle successen die Puyol de club heeft gegeven.

Cruijff
Op Twitter deed ook Johan Cruijff van zich spreken. ‘Vandaag wilde ik Carles Puyol begeleiden. Voor alles wat hij heeft bijgedragen en waar hij voor stond, verdiende hij dit en nog veel meer. Het aller beste!’, twitterde Cruijff kort na de bijeenkomst.

ad.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter