QN Sport+ Television N.V.

Cursus zaalvoetbal MA wordt online gehouden

PARAMARIBO – Stafano Terborg is helemaal gereed voor de cursus ‘zaalvoetbal MA’ (member association) die dit weekend wordt gehouden. Weliswaar online vanwege de Covid-19-toename in het Caraïbisch gebied. Head of referee (hoofdscheidsrechter) Robert Oberg zegt dat er woensdag een zoommeeting is met de Concacaf waarbij zij het over het programma zullen hebben.

De cursus zal onder leiding van een Fifa-instructeur worden verzorgd door de regio development officer van de Concacaf en Jagny Anderson en Steven Botland van Suriname. Ook zal dan bekend zijn wie de Fifa-instructeur is.

 

Voor Terborg is deze opfrissingscursus belangrijk omdat hij door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is voorgedragen om tot het Fifa-korps te worden toegelaten. Er zullen in totaal elf zaalvoetbalarbiters aan de cursus deelnemen. Deze zijn volgens Oberg de arbiters die steeds aan de onlinemeetings van de Scheidsrechterscommissie hebben deelgenomen. “Ik ben blij met de cursus omdat het je scherper maakt in het beoordelen van situaties. En natuurlijk ook als je internationaal moet gaan fluiten, dat je dan op één lijn bent met de overige arbiters”, aldus de leidsman.

Tijdens de cursus zal er merendeels worden gesproken overthe law of the game­- de wet van het spel – en de gewijzigde regels. Oberg vindt het jammer dat zo weinig arbiters zullen deelnemen aan de cursus. De exacte redenen waarom slechts een kleine groep interesse toont weet hij niet. Maar hij denkt dat de motivatie is komen weg te vallen als door de gevolgen van de corona uitbraak en de situatie in het land. Vanuit de commissie wordt getracht de leidsmannen te blijven motiveren, echter zonder resultaat.

Dwtonline.com