Cyarah Kensmil herstelt zich

PARAMARIBO – Cyarah Kensmil is sterk teruggeveerd na een korte mindere periode, waarin ze zelfs voor één game haar basisplaats was kwijtgeraakt. Terug als starter had de Surinaamse basketbalster in 35 minuten een wezenlijke bijdrage in de 71-52 overwinning op Collin County Community College. Ze scoorde zes van de negen veldbaskets, had twaalf punten, vijf rebounds, een team-high zes assists, één steal en één block.

Kensmil had daarvoor twee mindere games. Tegen koploper Hill College (49-69) speelde ze slechts zeventien minuten, miste ze al haar drie schoten en eindigde ze zonder punten, had ze geen rebounds en één assist, zonder meer haar slechtste wedstrijd dit seizoen. Drie dagen daarna moest ze het doen met een rol als wisselspeelster in de partij tegen McLennan Community College (50-57). Ze miste acht van de tien schoten en kwam tot vijf punten, vijf rebounds, vier assists en twee blocks.

Maar tegen Collin County Community College zat Kensmil weer in de basis en toonde ze veerkracht. Zij en She’Ray Wilson (11 punten) speelden het langst (35 minuten), terwijl ze samen met topscorer Wilashia Burleson (19 punten en 13 rebounds) en Jakoriah Long (11) in dubbele cijfers scoorden. Met de zege brachten The Lady Rangers een einde aan een reeks van vier nederlagen. Na de 77-67 winst op Weatherford College op 15 maart werd achtereenvolgens verloren van Hill College uit (52-58), McLennan Community College thuis (59-62), Hill College thuis (49-69) en McLennan Community College uit (50-57).

Door de opeenvolgende verliespartijen viel Ranger College, lange tijd tweede met het vooruitzicht op de eerste plek in de North Texas Junior College Athletic Conference (NTJCAC), terug naar de vierde positie met een 10-6 winst-/verliesstaat. Hill College (14-2) gaat aan kop, gevolgd door Grayson College (13-3) en Temple College (10-6). Het verschil tussen Ranger en Temple zit in het overall record (met non-conference games erbij), respectievelijk 10-9 om 14-6.

 

 

Bron:Dwtonline.com

Share article

Latest articles