QN Sport+ Television N.V.

Dag 3 Euro 2020: wie pakkken de volle winst in groep E, Tsjechie en Schotland reeds aan de gang

Schotland x Tsjechie(D) :
Met amper  10 minuten gespeeld te hebben in de 2de helft, bezorgt Schick Tsjechie een 2 – 0 voorsprong in deze vrij beladen wedstrijd in poule D; een oppermachtig doelpunt en de teller staat voor deze speler al op 2. Tot zover waren de Schotten, na 25 jaren weer te bewonderen op een EK, goed op dreef en kwamen tot 4 keer toe dicht bij een doelpunt. Met nog een dik half uur zal blijken of de ploeg aangevoerd door Liverpool’s Robinson zich kan terug vechten in de strijd. Engeland staat momenteel aan kop in poule D door de overwinning op Kroatie.

Polen x Slowakije(E):
Bij het treffen tussen Polen en Slowakije zullen de ogen ongetwijfeld gericht zijn Robert Lewandowski, de beste centrale aanvaller ter wereld. Vermoeid zijn door het afgelopen seizoen kan de Pool niet zijn gezien hij een groot deel miste wegens blessures. Lewa kent als geen ander de kunst van het scoren, maar heeft natuurlijk niet het team om hem heen met de spelers die hem week in week uit in stelling brengen in de Bundesliga. Het EK 2020 is het 3de achtereenvolgende toernooi waar de Polen zich voor plaatsten; in 2016 reikte de ploeg tot de 8ste finales.

Spanje x Zweden(E):
Nadat alle toplanden aan de verwachtingen hebben voldaan in hun 1ste wedstrijd, is het de vraag of ook Spanje zich daarbij kan aansluiten; Zweden is namelijk niet de gemakkelijkste tegenstander. Bovendien staat de media te popelen om te zien wat Luis Enrique presteert met de Real-loze selectie. Waarom Asensio en Nacho niet geselecteerd zijn blijft een grote vraag. Aan de kant van Zweden moest de onlangs teruggekeerde Ibrahimovic het toernooi toch nog aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure, maar heeft met onder andere de jonge Isacson nog altijd de beschikking over goede aanvalskrachten.

Volg het Euro 2020 journaal elke avond van 20.15 uur tot 21.15 uur via de STVS kanaal 8.2, een product uit de samenwerking tussen QN – Sports en de STVS.