QN Sport+ Television N.V.

Dag 6 Euro 2020: stunt Finland opnieuw, bindt Italie ook Zwitserland aan zegekar?

Nadat alle landen reeds in actie zijn gekomen op het Euro 2020, begint vandaag de 2de speelronde in de groepen A en B. Hieronder een overzicht van de wedstrijden die vandaag worden afgewerkt:

10 uur – Finland x Rusland:
Wie had in de verste verte gedacht aan een stunt van de debuterende Finnen op de Denen? De onderbroken wedstrijd als gevolg van de in levensgevaar verkerende Christian Eriksen werd bij de hervatting in het voordeel beslist van de Huuhkajat door een goal van Pohjanpalo. Een nederlaag voor de Russen zou gelijk de uitschakeling kunnen betekenen, gezien er reeds van de Belgen verloren werd. Echter zullen Stanislav Cherchesov allles eraan doen om vandaag in de op papier makkelijkste wedstrijd van de poule de volle winst te pakken.

13 uur – Turkije x Wales:
Ook op Turkije ligt er vanaag een zekere druk. De landgenoten van good old Hakan Sukur zijn met een zeer goed gevoel het EK begonnen, maar tegen de sterke Italianen hadden zij nauwelijks wat in te brengen. De wedstrijd tegen Wales moet 3 punten kunnen opleveren, maar ook Wales gaat op zoek naar de 1ste overwinning na het 1 – 1 gelijkspel tegen de Zwitsers. Wordt het Gareth Bale die zijn land naar de zege leidt of is het Burak Yilmaz die Turkije in leven houdt……

 

16 uur – Italie x Zwitserland:
Op papier sowieso de moeilijkste opponent voor Roberto Mancini en co. De Zwitsers timmeren al jaren goed aan de weg naar de top en reiken vrijwel altijd tot de play-offs van de grote eindtoernooien; good old Shaqiri en andere spelers als Xaxa zijn altijd nog een zeer toegevoegde waarde. Maar Italie afstoppen zal niet eenvoudig zijn; de selectie zit boordevol talent dat ook nog heel goed in samenhang staat met de oude rotten in het vak als Chiellini en Bonucci. Als Italie de volle winst pakt, zijn zij overigens zeker van plaatsing voor de 8ste finales……

De wedstrijden zijn elke dag live te volgen op RTV kanaal 7.2; weekeinds geschiedt dit eveneens op de QN – Sport channel 7.2 HD.

Volg elke avond van 20.15 uur tot 21,15 uur livve het Euro journaal op de STVS kanaal 8.2, een product uit de samenwerking tussen QN – Sports en de STVS.