QN Sport+ Television N.V.

Dag 7 Euro 2020; zetten de Lage landen na Italie eveneens mega stap richting 8ste finales?

Aan doelpunten ontreekt het op Euro 2020 vooralsnog helemaal niet. In liefst elke wedstrijd is er gescoord en dat is nu net waar menig kijker van geniet! Gistermiddag wist Italie zich als 1ste land te plaatsen voor de 8ste finales van dit prestigieuze toernooi. Voor vandaag staan de volgende wedstrijden op het programma:

10 uur – Oekraine x Noord Macedonie:
Een positief resultaat mocht op de 1ste dag dan wel uitblijven voor beide landen, maar wel moet gezegd worden dat zij zeker karakter getoond hebben. Vooral Oekraine was plotseling zeer dichtbij een stunt tegen Oranje met de comeback van 0 – 2 naar 2 – 2, maar zou aan het einde van de dag toch met lege handen naar huis keren. Bondscoach Andrey Shevchenko zal er alles aan doen te triomferen in de wedstrijd van vandaag, maar good old Goran Pandev en zijn makkers zijn als ‘niets te verliezen’ underdog niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

 

13 uur – Belgie x Denemarken:
De Rode Duivels maakten korte metten met Rusland in hun 1ste wedstrijd en de hoofdrol was ongetwijfeld en zoals al heel vaak het geval is, weggelegd voor Romelu Lukaku. Doelman Smeichel en zijn achterhoede mogen zich opmaken voor een lange avond als de oersterke Inter-aanvaller zijn goede spel voort zet. Het probleem is dat niet alleen Lukaku een dreiging vormt, maar dat ook de teamgenoten die hem omringen van topklasse zijn….. Een andere aderlating voor de Denen die al verassend met 0 – 1 ondergingen, is dat zij niet meer kunnen beschikken over Christian Eriksen.

16 uur – Nederland x Oostenrijk:
Met een kijkje terug op de oefenwedstrijden van Oranje kan je best wel spreken van een knappe start op het EK; er werd vaak vlot gecombineerd en er zijn tal van kansen gecreeerd waarbij de afronding vaak te wensen over liet. Maar vanaf de 1ste helft bleek ook dat bij de tegenaanvallen Nederland niet altijd sterk verdedigend oogde; in de 2de helft is dat ook tot uiting gekomen. Tegen de taaie Oostenrijkers bestaat een goede kans om zich te plaatsen voor de volgende fase, maar hetzelfde geldt voor Alaba & co. De nieuwe Real-aanwinst uitte laatst zijn bewondering voor Nederland, maar heeft alle reden om vol vertrouwen de wedstrijd tegemoet te gaan…..

De wedstrijden zijn elke dag live te volgen op RTV kanaal 7.2; weekeinds geschiedt dit eveneens op de QN – Sport channel 7.2 HD.

Volg elke avond van 20.15 uur tot 21,15 uur livve het Euro journaal op de STVS kanaal 8.2, een product uit de samenwerking tussen QN – Sports en de STVS.