QN Sport+ Television N.V.

Dag 8 Euro 2020: vecht Kroatie zich terug en wat wordt het bij Brits onderonsje!

In navolging van Italie hebbben Nederland en Belgie zich beiden weten te plaatsen voor de 8ste finales van het Euro 2020. Daartegenover staat dat zowel Denemarken als Noord-Macedonie de koffers al half mogen inpakken. Vandaag is dan wederom een voetbaldag met enkele aantrekkelijke wedstrijden.

10 uur – Zweden x Slowakije (E)
Beide landen kenden een goede start in deze groep; de Slowaken pakten de volle 3 punten tegen Polen, terwijl Zweden bijzonder knap gelijk speelde tegen de favoriet van de groep Spanje ( 0 – 0). Geen van beiden is uitgesproken favoriet voor de overwinning, maar op deze speeldag ligt de druk ongetwijfeld hoger bij de blauw -gele formatie. Op papier kunnen Marek Hamsik en zijn ploeggenoten het wel permitteren puntenverlies te lijden, maar aan de andere kant biedt een overwinning nog zelf de mogelijkheid om als groepswinnaar te eindigen op de laatste speeldag in de poule….

 

13 uur  – Kroatie x Tsjechie (D)
Gezien de Kroaten in de 1ste wedstrijd het moesten afleggen tegen Engeland, kunnen Luka Modric en co geen genoegen nemen met een gelijkspel tegen Tsjechen. De Real-ster bij wie de jaartjes steeds meer gaan tellen (35) heeft in tegenstelling tot het WK 2018 niet meer de spelers als Rakitic en Mandzukic om zich heen en vormde nauwelijks een gevaar voor the three lions. Aan de andere kant kende Tsjechie een droomstart met een uitblinkende Schick; het vertrouwen is absoluut aanwezig om de volgende goed prestatie neer te zetten…

16 uur – Engeland x Schotland (D)
Om poulewinnaar te worden zoals ook van hen verwacht word, moeten de Engelsen ook vandaag de volle winst pakken om onafhankelijk te blijven van andere resultaten. Het land heeft grootse verwachtingen van de talentvolle selectie en is natuurlijk de favoriet voor vandaag tegen Schotland. Laatstgenoemde is sinds 1996 niet meer te bewonderen geweest op een Europees eindtoernooi en zal zich vooral door Engeland niet graag laten verslaan; de voetbaloorlog duurt nog altijd voort……

De wedstrijden zijn elke dag live te volgen op RTV kanaal 7.2; weekeinds geschiedt dit eveneens op de QN – Sport channel 7.2 HD.

Volg elke avond van 20.15 uur tot 21,15 uur live het Euro journaal op de STVS kanaal 8.2, een product uit de samenwerking tussen QN – Sports en de STVS.