QN Sport+ Television N.V.

Dakar Rally: derde dagsucces Brabec, Benavides nieuwe leider

Ricky Brabec is bezig aan een opmars in de Dakar Rally. De Amerikaan, vorig jaar winnaar bij de motoren, schreef de tiende etappe van de woestijnrally door Saudi-Arabië op zijn naam en schoof op naar de tweede plaats in het algemeen klassement.

De Chileen José Ignacio Cornejo raakte door een crash op achterstand en verspeelde zijn leidende positie in de stand. De Argentijn Kevin Benavides, die als derde finishte in de proef, is de nieuwe leider bij de motoren.

Cornejo liep bij zijn val nekletsel op, maar reed de proef toch uit en kwam ruim 17 minuten na Brabec binnen. Bij een medische controle aan de finish gaven de artsen hem geen toestemming verder te gaan in de rally. De Chileen heeft zich moeten terugtrekken.

Brabec boekte in de klassementsproef van 342 kilometer tussen Neom en Al-Ula al zijn derde dagsucces van deze Dakar. Hij was op zijn Honda 3.15 minuten sneller dan de Spanjaard Joan Barreda (Honda). Benavides (Honda) gaf 5.11 minuten toe op Brabec.

Met nog twee etappes voor de boeg heeft Benavides een relatief kleine voorsprong van 51 seconden op Brabec.

Auto’s

De Saudische rallyrijder Yazeed Al-Rajhi heeft zijn tweede etappezege in de Dakar Rally binnen. De coureur legde in zijn Toyota als snelste de tiende klassementsproef af in het woestijngebied van zijn vaderland Saudi-Arabië. Hij klokte over de special van 342 kilometer tussen Neom en Al-Ula 3 uur en 3.57 minuten.

De Qatarees Nasser Al-Attiyah deed er in zijn Toyota 2.04 minuten langer over en eindigde als tweede. De Fransman Stéphane Peterhansel werd in zijn Mini-buggy derde op 2.53 en behield de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft 17 minuten voorsprong op Al-Attiyah. De Dakar Rally telt nog twee etappes. Peterhansel kan voor de veertiende keer de befaamde woestijnrally op zijn naam schrijven.

 

 

Bron: Telegraaf.nl