QN Sport+ Television N.V.

Danny Blind na volgt Guus Hiddink op na EK 2016

De KNVB heeft vrijdag bevestigd dat Guus Hiddink na het komende wereldkampioenschap Louis van Gaal opvolgt als bondscoach van het Nederlands elftal.

Na het EK 2016 zal Danny Blind aantreden als opvolger van Hiddink.

Blind en Ruud van Nistelrooij vormen samen met Hiddink de technische staf van Oranje voor de komende twee jaar.

Hiddink heeft een contract getekend dat hem vanaf 1 augustus 2014 tot en met het EK 2016 in Frankrijk als bondscoach aan Oranje verbindt.

Ervaring : Blind en Van Nistelrooij worden voor dezelfde periode aangesteld als assistent-bondscoach. Na het EK 2016 volgt Blind Hiddink op als eindverantwoordelijke voor Oranje. Hij verlengde zijn contract tot en met het WK 2018 in Rusland.

“Ik vind het een eer om als bondscoach terug te keren bij het Nederlands elftal. Met Blind en Van Nistelrooij hebben we bovendien een stevig team met veel voetbalkennis en ervaring. Daarbij is het voor mij persoonlijk een prachtig gegeven dat ik mijn eigen opvolging kan klaarstomen”, aldus Hiddink.

“Op deze manier kan de voetbalvisie voor het Nederlands elftal op de lange termijn gewaarborgd worden. Iets waar het team en de KNVB absoluut veel baat bij kunnen hebben.”

Presentatie :  Hiddink was al eerder bondscoach van begin 1995 tot medio 1998. De 67-jarige Achterhoeker maakte onlangs zelf al bekend dat hij weer in deze functie bij Oranje aan de slag zou gaan. De KNVB wilde de complete staf echter eerst rond hebben voordat het nieuws officieel naar buiten werd gebracht.

Jaap Stam en Giovanni van Bronckhorst waren ook in beeld, maar die gaven de voorkeur aan een andere functie. De nieuwe staf wordt pas op vrijdag 1 augustus officieel gepresenteerd.

Oranje treft Tsjechië, Turkije, Letland, Kazachstan en IJsland in de EK-voorronde. De eerste wedstrijd van Nederland in de kwalificatiecyclus is op 9 september tegen Tsjechië.

Blind :  De 52-jarige Blind is nu bij Oranje al actief als assistent van Van Gaal. Hij wordt de komende jaren door Hiddink verder klaargestoomd voor het grote werk. Tijdens het EK van 1996 was Blind onder bondscoach Hiddink aanvoerder van Oranje. De oud-speler van Sparta en Ajax werd na zijn actieve loopbaan bij Ajax directeur spelersbeleid. Daarna was hij in Amsterdam trainer van de A1, hoofd jeugdopleidingen en in het seizoen 2005-2006 hoofdtrainer. De Zeeuw vertrok daarna naar Sparta om technisch directeur te worden, maar keerde daarna in dezelfde functie terug bij Ajax. Hij ging in 2009 aan de slag als assistent-trainer, maar werd later toch weer technisch directeur. Vanaf 2012 werkt hij bij het Nederlands elftal.

Bron : Nusport.nl