QN Sport+ Television N.V.

‘De Ligt geeft jawoord aan Bayern München’

Een transfer van Matthijs de Ligt naar Bayern München lijkt steeds waarschijnlijker te worden. BILDSky én Sport1 hebben begrepen dat de verdediger inmiddels zijn jawoord heeft gegeven aan de Duitse recordkampioen, die het nu nog eens moet zien te worden met Juventus over de transvoorwaarden.

 

De Ligt (22) heeft er nu drie jaar bij Juventus op zitten en werd in de afgelopen periode al regelmatig in verband gebracht met Chelsea. De Londenaren kregen onlangs concurrentie van Bayern en de Zuid-Duitsers pakken direct door. Bayern zou persoonlijk al akkoord zijn met De Ligt, die volgens de berichtgeving van Sport1 eigenlijk in 2019 al naar Der Rekordmeister had willen verhuizen. De Duitsers vonden de transfersom die Ajax toen verlangde echter te hoog voor een speler van (toen) nog maar negentien jaar oud.

Juventus betaalde 75 miljoen euro aan Ajax en maakte ook nog eens een flink bedrag over naar wijlen Mino Raiola, die destijds de zaakwaarnemer was van De Ligt. De vraagprijs van Juventus schijnt nu op tachtig miljoen euro te liggen. Dat maakt een transfer nog allesbehalve een zekerheid, want het is zeer de vraag of Bayern wel zó ver wil gaan voor De Ligt. De Duitsers betaalden in de clubhistorie pas één keer eerder zo’n hoog bedrag voor één speler: Lucas Hernández kwam voor tachtig miljoen euro over van Atlético Madrid.

DTSNV

In BILD werd al beweerd dat Bayern zou willen proberen om de vraagprijs te drukken door Benjamin Pavard als ruilmiddel aan te bieden. Het is niet bekend hoe Juventus over deze oplossing denkt. Bayern versterkte zich eerder deze zomer al met Sadio Mané van Liverpool en Ajax-duo Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui. De Ligt moet dus de volgende versterking van naam gaan worden.

vi.nl