De Marchi soleert naar etappezege in Vuelta

Alessandro De Marchi heeft de zevende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De Italiaanse wielrenner van Cannondale reed op 10 kilometer van de finish weg bij medevluchter Johann Tschopp en arriveerde solo aan de finish met een voorsprong van zo’n 2 minuten op het peloton.

In de heuvelachtige etappe van 165 kilometer van AlhendĂ­n naar Alcaudete in het zuiden van Spanje bouwden de vier koplopers De Marchi, de Amerikaan Hesjedal (Garmin-Sharp), de Zwitser Tschopp (IAM Cycling) en de Fransman Hubert Dupont van AG2R een voorsprong op die genoeg bleek om het peloton voor te blijven. Nadat Dupont moest lossen en Hesjedal onderuit ging reed De Marchi Tschopp uit het wiel.

De 28-jarige Italiaan boekte de grootste zege in zijn loopbaan, nadat de vergeefse jacht op een ritzege hem in de Tour de France de titel strijdlustigste renner had opgeleverd.

Bij de aankomst van het peloton ging Warren Barguil onderuit, maar de kopman van Giant-Shimano leek geen grote schade te hebben opgelopen. Robert Gesink kwam als 11de over de streep en was daarmee de beste Nederlander.

Alejandro Valverde behield de leiding in het algemeen klassement, waarin ook verder weinig veranderde. Gesink is op de 7de plaats de beste Nederlander, op 55 seconden van Valverde. Wilco Kelderman klom een plaatsje en staat 9de op 1.09 minuten.

ad.nl

Share article

Latest articles