Dean Gorre blij met toevoeging profs aan Natio: ‘Eindelijk iets om blij over te zijn in dit zwaar jaar’

Dean Gorre, bondscoach van de Natio Suriname, is zoals eerder bekend was enige tijd in Europa om de verrichtingen van jongens met een Surinaamse achtergrond te volgen, die eerder de interesse hebben getoond te willen voetballen voor Suriname. Daarvoor heeft heeft hij los van het research werk naar wat te doen ter realisering van de droom van deze jongens, ook nog persoonlijk gesproken met de ouders van deze jongens.
In gesprek met QN – Sports benadrukt Gorre nogmaals het belang dat deze jongens voldoende affiniteit hebben met ons land; als voorbeeld haalt hij Ryan Koolwijk aan die op 35-jarige leeftijd een droom in vervulling ziet gaan. Koolwijk is van moeder zijde Surinamer met een nederlandse vader die minstens evenveel liefde heeft voor Suriname. Volgens de oefenmeester voelt Koolwijk die niet meer op het allerhoogste niveau actief is (Almere City) zich fitter dan ooit en kan nog makkelijk mee met de rest van de groep.

Inmiddels is het zover dat er liefst 8 spelers vanuit het buitenland de Natio mogen versterken, maar de namen Leerdam en Donk weg zijn komen te vallen. Dit heeft volgens de coach te maken met aanpassingen binnen het reglement van de Fifa. Echter zal men het niet hierbij laten, omdat ook andere landen zoals Marokko het oneens zijn met de Fifa en in hoger beroep zullen treden.

Op de vraag waarom er in de maand November maar voor 1 oefenwedstrijd gekozen wordt en niet nog een 2de zegt Gorre dat er in aanloop naar de WK – qualificatie in maart het belangrijker is om extra teambuilding te hebben. De tegenstander in November is buurland Guyana.

Verder ziet Gorre de WK – qualificatie wedstrijden tegen Cayman Islands, Aruba, Bermuda en Canada als de grootste voorbereiding op de Gold Cup. Richting het toernooi zelf spreekt Gorre de hoop uit dat er in Suriname zelf met de ideale selectie tenmiste 1 keer tegen een top voetballand geoefend kan worden om daarna ook vanuit Suriname richting het Gold Cup eindtoernooi te trekken. Het liefst ziet hij een sterk land uit de Conmebol daarvoor overvliegen. Ook om tegen het grote Oranje te voetballen, blijft Gorre nog als een mogelijkheid zien.

Wat de kansen op de Gold Cup betreft om de volgende ronde te bereiken, heeft Gorre een heel positief gevoel. Echter valt en staat heel veel met hoe snel de jongens op elkaar ingespeeld raken om een zo complete mogelijke selectie te vormen.
Om verder in te gaan op het laatste zegt Gorre dat  de jongens die binnen de SVB voetballen wel een achterstand hebben op de toegevoegde profs, maar dat een ieder een even eerlijke kans krijgt.

Share article

Latest articles