Depay en Wijnaldum dankzij Silberbaum alsnog naar Barcelona

ADVERTORIAL – Memphis Depay en Georginio Wijnaldum werden de afgelopen transferperiode veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Barcelona. Benny Silberbaum, beter bekend als de Zoooveel Money Man, baalt er stevig van dat het niet rond is gekomen. Daarom maakt hij er nu zelf werk van en zorgt hij ervoor dat zijn Ronald Koeman alsnog de beschikking krijgt over de twee Oranje-internationals. “Ik ken Ronald uit mijn jeugdjaren dus de lijntjes zijn kort. Hij was door het dolle heen toen ik hem vertelde dat ik ervoor ga zorgen dat zijn transferwensen in vervulling gaan.” Naar verluidt maakt Ronald zelfs al een plekje vrij in de kleedkamer nu hij weet dat Eurojackpots’ expert in het spenden van miljoenen te hulp schiet.

Nadat Koeman werd aangesteld bij Barcelona duurde het niet lang voordat de interesse in Depay en Wijnaldum bekend werd. Silberbaum hoorde van de geruchten en werd meteen enthousiast. “Ik kon er gewoon niet van slapen. Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet wie mijn drie favoriete spelers zijn: Frenkie de Jong, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Het beeld om hen samen te laten spelen bij een van de grootste clubs ter wereld ging niet meer uit mijn hoofd en is onbetaalbaar. Dat bedoel ik natuurlijk figuurlijk, want laat je fantasie de vrije loop en dan is alles te koop. Ik las dat er wat probleempjes zijn bij Barcelona op financieel gebied en dat het daarom niet is gelukt om Memphis en Gini aan te trekken. Financiële problemen zijn mij niet meer bekend, dus wat doe je dan als groot fan? Juist, dan spring je zelf even in.”

Silberbaum heeft er veel voor over om Depay en Wijnaldum in het Camp Nou te zien schitteren. Daarom is hij bereid om zelf de transfersommen op tafel te leggen en de salarissen te bekostigen. Om de spelers van Barcelona nog een extra steuntje in de rug te geven roept Silberbaum een aantal excentrieke beloningen in het leven. Zo gaat hij een designertasjes-winstpremie voorstellen. “Je moet die gasten een beetje kietelen, want het gaat allemaal om status en uiterlijk vertoon”, vertelt de Zoooveel Money Man. “Voor ieder doelpunt een exclusief Frans tasje bijvoorbeeld en bij een assist een paar cowboylaarzen. Met zo’n premie hoop je dat ze net dat ene stapje extra zetten. Wat me dat kan gaan kosten? Eerlijk gezegd kan dat behoorlijk in de papieren gaan lopen. Je moet denken aan honderdduizenden euro’s. Maar ieder succes heeft een prijs. En wat maakt het uit? Als je bulkt van het geld zoals ik dan kies je een wat duurdere hobby. En bovendien: geld moet rollen, anders hadden ze het wel vierkant gemaakt.”

Voetbalzone.nl

Share article

Latest articles