Dié nuanceert: Mijn vader is al in 2004 overleden

De Ivoriaanse middenvelder Serey Dié heeft donderdag een wel heel opmerkelijke dag beleefd. Hij zou enkele uren voor het duel met Colombia gehoord hebben dat zijn vader was overleden, maar nuanceerde het bericht in de Zuid-Amerikaanse media later.

Tijdens het volkslied van Ivoorkust brak Dié in huilen uit en moest hij door diverse ploeggenoten getroost worden. Waar aanvankelijk leek dat dat uit vaderlandsliefde was, kwam na afloop in de Braziliaanse media een andere uitleg. De 29-jarige Ivoriaan zou pas enkele uren geweten hebben dat zijn vader was overleden, maar besloot tóch in actie te komen. Dat bleek niet waar.

‘Mijn leven is altijd heel zwaar geweest’, aldus Dié. ‘Het klopt, ik dacht inderdaad aan mijn vader. Maar die is al in 2004 overleden. Ik denk altijd aan hem. De emotie kwam vooral omdat ik nooit had gedacht hier te mogen staan. Door die gedachte werd ik overmand door emoties. Ik vocht tegen de tranen, maar heb dat gevecht verloren.’

In de 73ste minuut werd Dié, die normaal gesproken speelt voor FC Basel, naar de kant gehaald. Kort daarvoor had hij met ongelukkig balverlies nog de tweede goal van Colombia ingeleid. Uiteindelijk verloor Ivoorkust met 2-1 van de Zuid-Amerikanen.

Ivoorkust is ondanks de nederlaag nog geenszins uitgeschakeld. In Groep C gaat Colombia met zes punten aan kop. Japan en Griekenland staan vannacht tegenover elkaar, maar zijn allebei nog puntloos.

vi.nl

Share article

Latest articles