QN Sport+ Television N.V.

Diego Biseswar: ‘Hopen dat de jongens uit Suriname aan zich zelf werken’

Een van de uitblinkers aan Natio zijde tegen PEC Zwolle is zonder twijfel Diego Biseswar geweest; hij stond aan de basis van vrijwel elke gevaarlijke aanval van Suriname en moest zijn goede spel vaker ontgelden met een flinke tackle van de tegenstander. In gesprek met QN-Sports geeft de balvirtuoos aan dat het incasseren van trappen altijd bij deel bij het spelletje is; verder voelt hij zich weer prima.

De oud-Feyenoorder baalt verder van de nederlaag, maar ligt er niet te lang wakker van. In vergelijking tot de 2de helft werd de bal eerst goed rond getikt en de diepte ingelopen, terwijl dit later veel minder het geval was. Ook werd de druk minder gezet op de tegenstander en waren zij vaker te laat.

Nadat de 0 – 1 onnodig viel, zou het team wat uit balans geraakt zijn en de 0 – 2 zou ook de power uit het team gehaald hebben. Hij zegt verder dat het om een oefen partij ging waar het allerbelangrijkste was dat alle spelers in actie zijn gekomen.

Over de hele wedstrijd gezien, denkt Bisewar dat de eindscore wel wat geflatteerd is; 0 – 2 was ook wel goed geweest en aan de andere kant had Natio met wat meer nauwkeurigheid er ook 4 of 5 kunnen scoren. Het verschil was echter dat PEC wel haar kansen benutte.

Bisewar geeft ook het gemis van enkele grote namen in de selectie aan; op volle sterkte had de wedstrijd tegen PEC vast een andere uitslag gehad.

Tenslotte spoort Biseswar de ‘lokale’ jongens aan om stappen vooruit te zetten bij hun club, wat allemaal ook Natio ten goede zal komen.