Diego Costa: nieuw leven begint nu

Zijn geduld werd behoorlijk op de proef gesteld. Maar zondagavond was het tegen laagvlieger Luxemburg dan toch eindelijk raak voor Diego Costa. De Spanjaard maakte halverwege de tweede helft de 0-3 en dat betekende zijn eerste doelpunt in dienst van het Spaanse elftal.

“Mijn nieuwe leven begint nu”, zei Diego Costa, die aangaf dat er een zware last van zijn schouders was gevallen. “Het zat me behoorlijk dwars dat ik maar geen doelpunt kon maken in de Spaanse ploeg. Dat stoorde me echt. Het deed me pijn.”

“Nu kan ik echter weer vooruit kijken en hopelijk zal het vanaf deze wedstrijd voor mij alleen maar beter gaan”, aldus Costa, die voor Chelsea dit seizoen al negen keer trefzeker was in zeven competitieduels.

“Steeds weer een nieuwe kans gegeven”

Terwijl de spits van Chelsea de doelpunten in de Premier League dit seizoen aaneenrijgt, wilde het vooralsnog niet vlotten bij La Roja. Tijdens zijn eerste zes interlands faalde Costa hopeloos en ook tegen Luxemburg was het in de eerste helft verre van overtuigend. Van dichtbij beëindigde de geboren Braziliaan op Luxemburgse bodem de periode van droogte.

Ondanks dat de doelpunten lang uitblijven, bleef Vincente del Bosque zijn 26-jarige spits maar opstellen Ă©n verdedigen tegenover de media. “Hij heeft me steeds weer een nieuwe kans gegeven”, was Costa zijn coach dankbaar. “Daardoor kon ik nu eindelijk laten zien waarin ik goed ben en dat is scoren.”

Del Bosque

Ook Del Bosque toonde zich opgelucht. “We wilden allemaal heel graag dat Diego Costa zou scoren. In de rust zei ik tegen hem dat hij rustig moest blijven. Hij was nerveus, vond de opening niet. Als een speler zĂł graag wil, is dat niet altijd goed”, zei Del Bosque.

nos.nl

Share article

Latest articles