DIGICEL BUSINESS CONI RALLY 2023 powered by SUNRICE N.V. & NARVIN N.V.

tromoto nv

Op zaterdag 7 oktober a.s. wordt de 4e editie van de CoNi rally georganiseerd door de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK). Deze rally, die zal beginnen in het district Coronie en zal eindigen in het district Nickerie, is een avontuurlijke en spannende rally die ongeveer 11 uur zal duren. Er wordt gebruik gemaakt van goede begaanbare wegen en gelegenheden en is 4WD niet vereist voor deelname aan deze rally. De start is om 10.01 uur ’s morgens te Totness en de finish is omstreeks 9 uur ’s avonds te Lounge Zeedijk in Nickerie.

De gedachte van de CoNi rally (Coronie/Nickerie) is ontstaan na de finish van de laatste NICOPA (Nickerie-Coronie-Paramaribo) rally in 2017 op o.a. het verzoek van o.a. de Nickerianen om nog een rally te rijden, omdat ze dan anders weer 2 jaar moesten wachten op de volgende NICOPA rally. De SARK heeft toen voldaan aan dit verzoek vandaar deze rally. Evenwel werd de NICOPA rally na 10 edities sindsdien niet meer georganiseerd vanwege de onstabiele financiële situatie in het land, waarbij sponsors het lieten afweten.

De SARK nam toen de stap het populaire rijevenement enigzins te verkorten. Deze rally wordt verreden in liefst vijf klassen t.w.: de Hoofd-, A-, B-, Toer- en Nickerieklasse. De Nickerieklasse start om 16.01 uur bij SUNRICE N.V. te Longmay 64 in het district Nickerie. De hoofdsponsor van de rally is DIGICEL BUSINESS N.V. en de co-sponsors zijn SUNRICE N.V. en NARVIN N.V. De start zal zijn t.h.v. het Staatslogeergebouw te Totness en zullen de wegen in district Coronie hieromheen gebruikt worden.

Via de Oost-Westverbinding en afdamming zal men op weg gaan naar Wageningen in district Nickerie, gebruik makende van de wegen in dit gebied. Daarna via Middenstandspolder op weg naar de brug over de Nickerierivier te Henar, de wegen in dit gebied gebruik makende op weg naar Nieuw Nickerie met uiteindelijk als eindhalte te Lounge Zeedijk. Er zijn gedurende deze rally 2 pauze’s (van ongeveer 30 minuten) gepland, waarvan de eerste te airstrip Sky Farmers (Gum Air N.V.) (Kaaimanpolder/Wageningen) wordt gehouden en de tweede te SUNRICE N.V. te Longmay in Nickerie, alwaar ook de Nickerieklasse zal starten.

Het geheel wordt gecoördineerd door het hardwerkend organiserend uitzetteam. De hoofduitzetters zijn: Santosh Raghoenandan & Shruti Kisoensingh (winnaars van de 3e editie het vorig
jaar), goed gesupport door Clifton Rolador & Mike Kasandikromo; de narijders zijn Jean-Paul van Ewijk en Ramon Razab-Sekh.

Share article

Latest articles