Djokovic moeizaam verder in China

Novak Djokovic heeft zich met moeite geplaatst bij de laatste acht van het masterstoernooi in Shanghai. In zijn partij in de derde ronde tegen Mikhail Koekoesjkin had de nummer Ă©Ă©n van de wereld drie sets nodig: 6-3, 4-6, 6-4.

De Kazach wist eerder dit toernooi te winnen van Tommy Robredo en Kevin Anderson en speelde ook tegen Djokovic tennis van hoog niveau. Koekoesjkin kreeg in de derde game een breakkans, maar wist die niet te pakken. Bij 4-3 benutte Djokovic wel zijn breakpoint.

Nummer 85

In de tweede set kreeg Koekoesjkin bij 5-3 zijn eerste setpoint, nadat hij via twee lovegames en een matige servicebeurt van Djokovic op 3-0 was gekomen. Dat setpoint pakte Koekoesjkin nog niet. In de tiende game lukte het de nummer 85 van de wereld toch om de tweede set te pakken.

De Serviër was in de derde set net wat beter dan Koekoesjkin en stapte daardoor als winnaar van de baan, nadat hij bij 2-2 de enige break van die set plaatste.

Kwartfinale

Djokovic won dit jaar drie van de eerste vijf mastertoernooien, maar bij de laatste twee (Toronto en Cincinnati) strandde hij in de derde ronde. In de kwartfinale speelt Djokovic tegen David Ferrer die in drie sets won van Andy Murray.

nos.nl

Share article

Latest articles