Djokovic neemt Federer record af op US Open en slaat zich naar 47e halve finale

tromoto nv

Novak Djokovic heeft de halve finales van de US Open bereikt. De 36-jarige Servi√ęr, 23-voudig grandslamwinnaar, won in de kwartfinales met 3-0 van de Amerikaan Taylor Fritz: 6-1 6-4 6-4.

 

Djokovic staat voor de 47e keer in de halve finale van een grand slam en hij is daarmee nu de tennisser met de meeste halve finales in een grand slam. Hij is de Zwitser Roger Federer gepasseerd, met wie hij tot de US Open het record van 46 halve finales in een grand slam deelde.

tromoto nv

Djokovic ontbrak vorig jaar in New York, omdat hij zich niet had gevaccineerd tegen het coronavirus. De huidige nummer 2 van de wereld kan het toernooi voor het eerst sinds 2018 winnen. Hij was al drie keer de beste op Flushing Meadows. Zijn tegenstander in de halve eindstrijd is de Amerikaan Ben Shelton. Djokovic probeert zoveel mogelijk te genieten van zijn successen. ‚ÄěIk ben steeds weer dankbaar voor elke kans die ik krijg op deze leeftijd en in deze fase van mijn leven‚ÄĚ, zei de 36-jarige Servi√ęr na het bereiken van een nieuwe mijlpaal in zijn glansrijke tenniscarri√®re.

Telesport

Share article

Latest articles