Dream Team WK voetbal

Ondanks de derde plek van Oranje op het WK zijn er geen Nederlanders opgenomen in het Dream Team dat werd samengesteld door de bezoekers van de FIFA-website. Met name de afwezigheid van Arjen Robben, die de Bronzen Bal won, is opmerkelijk.

Naast de absentie van Robben is ook het grote aantal spelers dat gastland Brazilië levert opvallend. De Brazilianen werden teleurstellend vierde en kregen tegen Duitsland in de halve finale een oorwassing (1-7), maar vaardigen wel vier spelers af. Wereldkampioen Duitsland is hofleverancier met vier spelers én de beste trainer. De Argentijnen Lionel Messi, winnaar van de Gouden Bal, Ángel di María en de Colombiaan James Rodríguez, topscorer van het toernooi, completeren de ‘beste’ 11.

Dream Team: Doel: Manuel Neuer (Duitsland); verdediging: David Luiz (Brazilië), Mats Hummels (Duitsland), Marcelo (Brazilië), Thiago Silva (Brazilië); middenveld: Ángel di María (Argentinië), James Rodríguez (Colombia), Toni Kroos (Duitsland); aanval: Lionel Messi (Argentinië), Thomas Müller (Duitsland), Neymar (Brazilië); trainer: Joachim Löw (Duitsland).

ad.nl

Share article

Latest articles