QN Sport+ Television N.V.

Dreun komt keihard aan bij Ramos

De uitschakeling op het WK kwam keihard aan bij Spanje.

„We hebben er alles aan gedaan”, zei de treurende Sergio Ramos na afloop. „Het is altijd een enorme klap als je uit het WK vliegt.”

Spanje deed er alles aan, maar kwam er niet doorheen bij Rusland. Na 120 minuten (1-1) moesten penalty’s de beslissing brengen. Rusland toonde zich koeler vanaf de stip. „Wat kun je er nog van zeggen? We hebben karakter en ballen getoond. Zij konden geen gevaar stichten. Penalty’s waren hun enige kans en die kregen ze.”

„Penalty’s zijn een loterij, maar ik ben trots als aanvoerder. Als we verliezen, voel ik mij Spaanser dan ooit. Ik hoop dat dit niet het einde is van een generatie. Hopelijk kunnen we weer toernooien gaan winnen”, aldus Ramos.

De 32-jarige Spanjaard was er in 2008 en 2012 bij toen Spanje Europees kampioen werd en in 2010 toen de wereldtitel werd veroverd. Vervolgens vloog Spanje er in 2014 in de groepsfase van het WK uit. Twee jaar geleden ging het in de achtste finales mis van het EK.

Fernando Hierro druipt af.

Fernando Hierro druipt af.

Interim-bondscoach Fernando Hierro van Spanje wilde niemand een verwijt maken na de blamerende uitschakeling. ,,De spelers hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Voor het begin van de wedstrijd heb ik tegen hen gezegd: zorg ervoor dat we met opgeheven hoofd van het veld kunnen gaan. Daarin is de ploeg geslaagd. Helaas was niet het niet voldoende voor een plaats bij de laatste acht. Het verschil tussen winnen en verliezen was in deze wedstrijd heel klein.”

Hierro moest vlak voor het begin van het WK als technisch directeur de taken overnemen van de ontslagen bondscoach Julen Lopetegui. ,,Iedereen is heel professioneel met die situatie omgegaan. We waren heel ambitieus, maar lijden nu mee met onze miljoenen landgenoten.”

Bondscoach Stanislav Tsjertsjesov

Bondscoach Stanislav Tsjertsjesov.

Volgens collega Stanislav Tsjertsjesov kan Rusland bij het WK nog verder groeien. ,,Vooral in fysiek opzicht. Helaas is Joeri Zjirkov voorlopig niet beschikbaar. Ik moest hem wisselen in de rust wegens een beenblessure. Als we de finale halen, is hij misschien weer beschikbaar.”

 

 

Bron: Telegraaf.nl