Driepuntenregen Rockets gaat recordboeken in

Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers dreigen een NBA-record kwijt te raken aan Houston Rockets, dat vannacht met 130-114 won bij Portland Trail Blazers. Voor het zestiende duel op rij maakten de Rockets minstens tien driepunters.

Daarmee evenaarde Houston de recordreeks die Golden State en Cleveland vorig seizoen neerzetten. Over twee dagen kunnen de Rockets bij Utah Jazz het record alleen in handen krijgen en verhogen naar zeventien duels op rij.

Harden topscorer

In totaal schoot HoustonĀ uit vijftig pogingen (ook een NBA-record) zeventien keer raak van buiten de driepuntenlijn en zes keer deed Eric Gordon dat. James Harden was topscorer met 38 punten en 10 assists.

De Cavaliers boekten in Philadelphia hun dertiende overwinning van het seizoen. De 76’ers namen een vroege voorsprong van 14 punten, maar werden met 112-108 verslagen door de regerend NBA-kampioen, die ruim aan kop gaat in de Eastern Conference.

Wie anders dan LeBron James was met 26 punten, 13 assists en 10 rebounds (zijn derde ‘triple-double’ van het seizoen) de gevierde man bij de Cavaliers.

Bron: nos.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter