Dronken keeper Chili komt weg zonder celstraf

De Chileense bondscoach Jorge Sampaoli kan keeper Johnny Herrera oproepen voor zijn WK-selectie, hoewel de doelman voor de tweede keer zwaar in de fout is gegaan in het verkeer.

Justitie in Chili zou Herrera graag twee jaar achter de tralies zien, maar de rechter gaf hem slechts een voorwaardelijke celstraf van 150 dagen, een boete en een rijontzegging van twee jaar.

Herrera, speler van Universidad de Chile, werd twee jaar geleden tijdens de festiviteiten rond de Chileense onafhankelijkheidsdag betrapt op rijden met te veel alcohol op. 

Op dat moment liep er nog een voorwaardelijke straf tegen hem voor een incident in 2009. Herrera reed toen met veel te hoge snelheid en raakte betrokken bij een ongeval dat het leven van de 22-jarige studente Macarena Casassus kostte.

Chili is tijdens het komende WK één van de tegenstanders van het Nederlands elftal in groep B. Het is de verwachting dat Herrera, in 2011 Zuid-Amerikaans doelman van het jaar, één van de drie keepers in de selectie van het land zal worden.

ad.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter