QN Sport+ Television N.V.

Duitse lijst met afwezigen groeit

Duitsland zal het donderdag in Marseille in de halve finale van het EK in Frankrijk ook zonder middenvelder Sami Khedira moeten stellen.

Volgens bondscoach Joachim Löw ondervindt de 29-jarige speler van Juventus te veel last van een spierblessure, die hij zaterdag in het duel met Italië (gewonnen na een serie van achttien strafschoppen) opliep.

In die wedstrijd moest Khedira al na een kwartier gehavend naar de kant. “We doen er alles aan om hem voor een eventuele finale weer fit te krijgen”, liet Löw maandag weten.

GOMEZ

Hummels & Gomez

De Duitse ploeg mist in de EK-kraker tegen het gastland ook al de geschorste verdediger Mats Hummels en de geblesseerde aanvaller Mario Gomez, die door een spierscheuring voor de rest van het toernooi is uitgeschakeld.

Schweinsteiger

Bastian Schweinsteiger, de man die Khedira verving en meteen de aanvoerdersband kreeg toebedeeld, hield aan de kwartfinale knieklachten over. “We zullen zijn herstel de komende dagen moeten afwachten”, zei Löw. “De wedstrijd van 120 minuten tegen Italië heeft flinke sporen bij ons achtergelaten. We moeten daardoor veranderingen doorvoeren en oplossingen bedenken.”

Bastian+Schweinsteiger+viel+zondag+in+tijdens+de+zege+van+Duitsland+op+Slowakije-

Telegraaf.nl